هدف کلی رشتههای فنی و حرفهای در هنرستانها، تربیت نیروی انسانی متعهد و کارآمدی است که بتواند علاوه بر انجام وظایف شهروندی، با استفاده از آموختههای خویش در مشاغل مربوط به « رشته مربوطه» در سطوح میــانی تکنیسین به کار اشتغال ورزد.
امروزه در اثر گسترش شگرف صنعت و تکولوژی وجود نیروی انسانی متخصص , یک نیاز اساسی در مراکز تولیدی؛ صنعتی و خدماتی به شمار میآید و آموزشهای فنی و حرفهای به عنوان عامل مهم تربیت این نیروها مورد توجه قرار گرفته است.هنرستانهای فنی و حرفهای تمام تلاش خود را به کار میبرد تا افرادی آگاه به تکنولوژی روز و کار آمد را تربیت و در چرخه سازندگی کشور وارد نماید .
اشتغال فارغ التحصیلان هنرستان های فنی و حرفه ای
آموزشهای فنی و حرفهای فعالیتهایی است که فرد را برای احراز مشاغل فنی و حرفهای آماده میکند و کارایی او را در انجام چنین مشاغلی افزایش میدهد . بنابراین برای فارغالتحصیلان رشتههای مختلف فنی و حرفهای به دلیل کار در کارگاههای مختلف و آشنایی با دستگاهها و ابزارآلات فنی و صنعتی و نحوهی استفاده از آنها زمینه کاریابی و اشتغال بیش از سایر رشتهها میباشد و این فارغالتحصیلان می توانند با کار در کارخانجات تولیدی و مراکز خدماتی؛ شرکتها , ادارات و یا با تأسیس کارگاههای خصوصی و تعاونیهای تولیدی؛ مشغول به کارشوند .
شیوهی ادامه تحصیل در رشته های فنی و حرفهای
دانشآموزان علاقهمند به ادامه تحصیل در رشتههای مختلف شاخه فنی و حرفهای پس از گذراندن سال اول متوسطه و با احراز شرایط تحصیل در شاخه فنی و حرفهای و ضوابطی که هر ساله اعلام میگردد . درصورت کسب اولویت میتوانند در یکی از هنرستانها در رشته مورد علاقه خود ادامه تحصیل داده و پس از دو سال ادامه تحصیل مدرک دیپلم اخذ نمایند. و در صورت تمایل به شرکت در آزمون دورههای کاردانی پیوسته وارد آموزشکدههای فنی و حرفهای دانشگاه آزاد و دانشگاه علمیکاربردی شده و در مقطع کاردانی ادامه تحصیل دهند و همچنین پس از آن نیز میتوانند در دورههای کارشناسی ناپیوسته به تحصیلات خویش ادامه دهند. فارغالتحصیلان شاخه فنی و حرفهای میتوانند در صورت تمایل جهت شرکت در آزمون سراسری با گذراندن دوره پیشدانشگاهی در یکی از دروههای (ریاضی، تجربی، علوم انسانی یا هنر) ادامه تحصیل دهند.